Къщи за гости в града Къща ЕВИА - Берковица

Къща ЕВИА - Берковица

Къща Евиа се намира в центъра на град Берковица. Разположена между две улици и има вход откъм всяка. В прекрасната й градина има заведение, което е на разположение на гостите.

На първия етаж на къщата е апартаментът, както и общото помещение с бар-плод, маси, мека мебел и плазмен телевизор. Мястото е подходящо за организация на team-building срещи, отдих с компания, отбелязване на различни празници с приятели и т.н. В цялата къща, както и в заведението има безплатна WI-FI система за връзка с интернет.
На втория етаж са останалите 5 стаи. Разполагаме с 6 стаи, от които 1 апартамент, 2 двойни стаи с 2 отделни легла, 2 спални и една единична стая. Всяка стая е с отделен санитарен възел, плазмен телевизор, климатик, парна инсталация, сешоар и мини бар. Помещенията са решени в отделен цвят на мокет и тапети и създават атмосфера на уют и романтична хармония.
Различното от останалите къщи е, че стаите се отдават и по отделно и не е необходимо задължително да се наема цялата къща. Цената на двойната стая през летния сезон с включена закуска е 50 лв. На единичната 30 лв., а на апартамента е 80 лв.

Описание на двора
Къща Евиа се намира в центъра на град Берковица. Къщата е разположена между две улици и има входове откъм всяка от тях. Разполагаме с просторна градина с много зеленина и цветя.
В двора на къщата се намира и заведението Евиа-coffe house, в което гостите на къщата могат да похапнат вкусно и да се отдадат на спокойствие и отдих, пиейки коктейл, кафе или друга напитка в откритата част на заведението. В двора на къща Евиа има и козметичен салон за разкрасяване и удобство на нашите гости, който е достъпен за всички.
Описание на околността
Град Берковица е с население под 16 000 жители. Намира се на 89 км северно от София, 24 км южно от Монтана, 53 км западно от Враца и 25 км северно от Петрохан. Градът е старо селище. Това се доказва от крепостните и църковните останки от IV век на хълма Калето, разположен северно от града. Националният поет Иван Вазов е работил известно време в Берковица като председател на съда. Районът е уникален и с климатичните и балнеоложки дадености. Зимата е студена, а лятото - прохладно. Минералните извори във Вършец, Спанчевци, Бързия, Слатина, Замфирово и Боровци и признаците за такива води в землищата на Черешовица, Ягодово и Песочница са богатство, което занапред ще се оползотворява. Освен всичко това Берковица разполага с редица интересни обекти, съхранили история от векове. Забележителностите в района не са една и две и си струва да се посетят.
Къщата–музей "Иван Вазов" е разположена в централната част на града. Сама по себе си представлява ценен архитектурен паметник с интересна външна и вътрешна архитектура с дървени резбовани тавани и автентична камина.
Постоянна, етнографска експозиция можете да видите в Архитектурният музей на културата, в непосредствена близост до къщата–музей "Иван Вазов".
Часовниковата кула е забележителен паметник, заради нейната здрава конструкция и красива горна част, в която часовниковия механизъм все още работи. Тя е построена през 1762 година и е една от най–старите кули в страната.
Хълмът Калето се намира северозападно от града. Той представлява и естествен горски парк, който предпазва Берковица от силните ветрове. Тук се намират и останките от средновековна българска крепост.
Адрес
Телефон
0888 87 98 98
Интернет страница
Цена на ден
250 лв. за цялата къща
Допълнителни удобства, услуги и условия
Къщата може да бъде наета цялостно от групи или малки фирми. Ако желаете да изкарате страхотен уикенд в приятна компания, да отпразнувате рождения си ден или да посрещнете Нова година, Коледа или друг празник- Заповядайте при нас! Можем да ви подсигурим екскурзовод, с когото да разгледате района, можем да ви подготвим официална вечеря в лоби-бара на хотела, който се ползва само от гостите на къщата.

За вашата пълна релаксация по време на престоя ви в къща за гости 'ЕВИА", може да допринесе козметичният салон, който се намира в двора на хотела. Докато се наслаждавате на анти-стрес терапия или процедура за разкрасяване, за вашия тонус и настроение може да се погрижи един отлично приготвен коктейл. Цените са немислимо достъпни и ще бъдете приятно изненадани от гостоприемството на персонала.
Карта
СНИМКИ (6)