Венера

Бъдещи гости на къща „Венера”,

имаме удоволствието да Ви представим нашия обновен сайт, в който ще се запознаете или ще си припомните за красивия изглед и полъха на море, доброто настроение, с което се разхождате из градината, спокойните кътчета, където може да отдъхнете, или просто да изпиете по чаша кафе или освежителна напитка.  Междувременно, децата ще тичат на воля и ще се радват на детския кът, предвиден за тях.


Стараем се винаги да бъдем повече от стаи за отдих и да представим на нашите гости по малко история, интересни факти, предстоящи събития в района, атракции, туристически маршрути и екзотични плажове.
Къщата разполага с:

  • 5 стаи за нощувки, с възможност за ползване на апартаменти с общ вход и санитарни възли; всяка стая предлага кабелна телевизия.
  • елегантен двор с красива цветна градина към входа на къщата,
  • зеленчукова и овощна площ с детска площадка и място за отдих,
  • възможност за самостоятелно приготвяне на обяд или вечеря, кафе и съхранение на продукти,
  • паркоместа пред двора на къщата, където удобно може да наблюдавате вашите автомобили.


За да направим престоя ви незабравим, ние се стремим да извлечем от района най-доброто и да ви запознаем с красотите на село Тюленово и околността. Предлагаме ви:

  • разходка с лодка по крайбрежието,
  • спортен риболов,
  • транспортиране до мястото на следващия рок концерт в района,
  • както и допълнителни услуги, за да бъдете удовлетворени от престоя си при нас.

 

Щастливи сме, когато се връщате отново при нас и се надяваме всеки следващ път да бъдем отново на ваше разположение и да можем да ви предложим най-доброто.

Описание на двора
Дворът на къща "Венера" е разделен на две части - лицева и заден двор с овощно-зеленчукова градина.

Лицевата дворна част е оформена със свеж райграс, с градинско нощно осветление, както и с красива цветна градина. Прекрасна гледка докато похапвате или изчаквате своята компания за разходка.

Задният двор е онова тихо и спокойно местенце на завет, далеч от шума на съседските заведения и прииждащите коли към морето, където вашите деца да поиграят, а вие да бъдете спокойни за тях или просто да изпиете по питие. Междувременно е удобно да поиграете на бадмингтон, футбол, волейбол или просто да се препичате на слънце.
Описание на околността
Тюленово е село в Североизточна България. То се намира в община Шабла, Област Добрич. Селото се намира на 30 км от граничен пункт Дуранкулак и на 80 км от гр. Варна, близо до популярния Камен бряг. Мястото е известно с уникалния си бряг и пещери, чист въздух, прозрачна морска вода и неповторимата си природа. Няма го ежедневието и шума на града, има само спокойни и щастливи мигове! За онези, които търсят по-диви места и искат да се доближат до природата, тук е място за пълноценна почивка, морски риболов и подводен туризъм.

Старото наименование на селото е Калъч кьой ("село на сърпа"). Първите жителите на селото са представители на етнографската група гагаузи. През средата на XIX век в цяла Добруджа, както и в това село, се заселват постепенно множество българи от вътрешността на България, преди всичко Котленско. Селото е преименувано през 1942 г., скоро след известната Крайовска спогодба. За новото название е използван характерният за тази точка на Черноморието факт - наличието на стада тюлени от вида монах, за които точно такова съчетание от прибой, пещери, ниски скали и ветрове се оказва подходящо място за населяване.

Говори се, че през 30-те години на миналия век румънската кралица Мария получила като подарък двойка тюлени. Първоначално живеели в заградена територия на бреговете на Балчик, но скоро тя решила да ги пусне на свобода, след което те са се адаптирали и създали поколения, обитавайки подводните пещери на Тюленово.

Казват, че тюлени все още обитават скалите на север и юг от селото. Други твърдят че през 1978 г., по време на подводна експедиция на германци, в една от пещерите водолаз открива останки от наскоро умрелия последен тюлен. Дори и да е имало други оцелели, днес надали има останали и това по-скоро е мит, който местното население поддържа заради туристите.

За сметка на това, можете да видите множество делфини, скачащи и увличащи с играта си.
Адрес
ул. "Пета" 15, Тюленово, Шабла
Телефон
0889754413 - Мария Атанасова, 0889918775 - Нели Русева
Интернет страница
Цена на ден
15
Допълнителни удобства, услуги и условия
За да направим престоя ви незабравим, ние се стремим да извлечем от района най-доброто и да ви запознаем с красотите на село Тюленово и околността. Предлагаме ви:
- разходка с лодка по крайбрежието,
- спортен риболов,
- транспортиране до мястото на следващия рок концерт в района,
- както и допълнителни услуги, за да бъдете удовлетворени от престоя си при нас.
Карта
СНИМКИ (8)