Къщи за гости на село Балкански кът

Балкански кът

Напълно обновена и реставрирана къща за гости "Балкански кът" отвори врати през август 2012 г. Опитали сме се да създадем една по-различна и уникална по своему атмосфера, съчетавайки модерния интериор с битовия стил на къщата и механата. Нашата база може да бъде наета както цялостно, така и само отделни стаи. За тези които искат да отпразнуват семеен празник или направят парти с група приятели, ние можем да ви предложим под наем и цялата механа на самообслужване. Така ще имате възможност да използвате напълно оборудваната кухня за приготвяне на желаните от Вас ястия. Нашите гости ползват: механа напълно оборудвана кухня, игрална зала.

Описание на двора
Пред къщата има подреден и уютен двор, потънал в зеленина и цветя. Тук усещането за спокойствие и хармония е удивително. Двора е разделен на две части. Едната е обширно пространство с плочник, малък навес под който е оформен кът за хранене на открито и места за почивка. Тук сме разположили детски басейн, пясъчник и детски играчки за забавление на вашите деца. Другата част е прекрасно озеленена и аранжирана. Изградено е езерце с течаща вода и алпинеуми с вечно зелени храсти.
Автомобилите на гостите могат да бъдат паркирани безопасно в двора на къщата
Описание на околността
В село Мечковица се намират пещерите Кънчова дупка, Мечковец, Гуйна кочина, път на четата на Цанко Дюстобанов и Морвешките скали.
Мястото е много подходящо за лов и риболов, планинско катерене и колоездене. За привържениците на планинския туризъм в региона има туристически маршрути, които разкриват прелестите на природните забележителности. Походи с велосипеди също са част от възможностите за прекарване на Вашето свободно време.
Всички любители на риболова ще могат да се насладят на възможността да ловят риба край язовир Синкевица в кв. Гачевци намираш се на 5 км от центъра на Габрово и в непосредствена близост до с. Мечковица. Може да посетите и басейна намиращ се до язовир Синкевица.
Сред тези дейности обстойна разходка на множеството забележителности в Габрово и околностите може да направите пикник със семейството на някоя безлюдна поляна, където да чуете романтичните звуци на природата и да се отдадете на заслужена почивка.
Разходката сред природата не е само своеобразно разтоварване от нашите проблеми, но е предпоставка за забавления, развлечения и големи порции смях. За любителите на зимните спортове препоръчваме Люляци, намиращ се на 10 км от с. Мечковица и Узана на 22 км.
Телефон
0878787667, 0886116991
Интернет страница
Цена на ден
350
Карта
СНИМКИ (8)