Къщи за гости на село При Доктора - Happyrooms

При Доктора - Happyrooms

Къщата за гости се намира в центъра на село Нова Черна, община Тутракан, област Силистра с добре поддържана пейзажна градина и места за отдих. От нощувки до организиране на празненства. На разположение има фитнес уреди, обща вътрешна трапезария, кухня. Студио/апартамент с двойно легло и разтегателен диван, 3 двойни стаи с двойни легла, 1 стая с две единични легла (детски тип стая) и 1 студио с две двойни легла + легло тип походно. Едно от най-популярните места на Happyrooms за настаняване.

Оферти за 8 Декември
Оферти за Коледа
Оферти за Нова Година
Оферти за Уикенд Нощувки - 20 лв / 25 лв двойна стая за нощувка
Под наем - 250 лв / 300 лв под наем
Капацитет - 17 места Легла - 7 двойни, 3 единични Бани - 3 общи Кухни - 2 кухни Градина - Външна камина / барбекю
Градина с удобни места за релакс
Чудесно за организиране на празненства
Домашен параклис "Дева Мария"
Он-лайн наблюдение на щъркелово гнездо
Настаняване на домашни любимци
Паркинг - Под видео наблюдение 4 в двора / 5 извън
Двор - Под видео наблюдение периметъра на двора / оградата WiFi
С автобус от София - Обнова - Русе - спирка Нова Черна (5:30/6 ч.път) - Тутракан - Силиситра
Летищен трансфер

Описание на двора
Външна камина / барбекю
Градина с удобни места за релакс
Чудесно за организиране на празненства
Домашен параклис "Дева Мария"
Описание на околността
Традиционният празник "Огненият Дунав" в Тутракан - през месец юли;
- Джулай морнинг на брега на Дунав - Тутракан - 31-ви юни срещу 01 юли;
- Празник на град Тутракан - през месец септември;
- Фестивал на мамалигата в село Нова Черна - през месец октомври.

Сяновски манастир "Света Марина" - Syanovo monastery St. Marina (7 км.)
Сяновският манастир Св. Марина се намира до с. Сяново, на 22 км от гр. Тутракан. Манастирът е действащ, но без монаси. Забележителното в него е аязмото, което се счита за лечебно и е единственото по рода си в Добруджа. Настаняване и нощувки в Сяновския манастир не се предлагат.

Архитектурен резерват Рибарска махала - Тутракан (11 км.)
Архитектурният резерват Рибарска махала се намира в град Тутракан. Това е единственото по рода си в България рибарско селище. Архитектурният резерват е изграден по крайбрежната ивица на града. На територията му се намират 48 сгради - паметници на културата. Освен, че може да разгледате различни оръдия, методи и предмети от двата основни поминъка на града - рибарство и лодкостроителство.

Етнографски музей Дунавски риболов и лодкостроене (11 км.)
Етнографският музей Дунавски риболов и лодкостроене е разположен в град Тутракан и е единствен по рода си на Балканския полуостров. Основан е през 1974 г. и има за цел да проследи в хронологичен ред риболовните техники и пособия. Музеят разполага с богат фонд от предмети, снимки и документи. Запознава посетителите и с историята на риболова и лодкостроенето на региона.

Мемориален комплекс Военна гробница (23.50 км.)
Мемориален комплекс Военна гробница - 1916 г. е името на най-голямото военно гробище от войните за национално обединение в България. Тук са погребани около 8 000 български, румънски и немски войници, загинали в битката за Тутраканската крепост през 1916 г. Ежегодно в първата неделя на септември на това място се провеждат възпоменателни тържества, панихида, с които се почита паметта на воините, загинали в тази епична битка.

Калимок-Бръшлен (0.500 км.)
Защитената местност Калимок-Бръшлен се намира на брега на река Дунав, между градовете Русе и Силистра. Включва и няколко дунавски острова. Обявена е за защитена местност с цел опазване на една от малкото останали дунавски влажни зони и нейния биологичен свят. На територията на Калимок-Бръшлен растат важни и редки растения, както и гнездят няколко много важни видове птици. Местността е подходяща за екотуризъм.

Резерват Сребърна (60 км.)
Природен резерват Сребърна се намира край село Сребърна, на 16 км западно от Силистра и на 2 км южно от река Дунав. В природонаучния музей може да се види експозиция от препарирани обитатели, а поставената в самото блато камера позволява пеликаните да бъдат наблюдавани от самия музей. Флората и фауната на резервата са изключително разнообразни.

Царството на водните лилии - блато Малък Преславец (40 км.)
Блатото Малък Преславец е обявено за защитена местност и се намира на 4 км северно от с. Малък Преславец, в непосредствена близост до р. Дунав. Отстои на около 30 км от поддържан резерват “Сребърна” и служи за хранителна база на чапли, блестящи ибиси, лопатари, корморани и други гнездящи в резервата птици. В езерата и блатата се възпроизвеждат и съхраняват значителни природни и биологични ресурси като риба, миди, раци, тръстика, лечебна кал, сол и др.
Телефон
0876401501
Интернет страница
Цена на ден
300
Допълнителни удобства, услуги и условия
По предварителна заявка!

Домашно приготвени гозби (ястия с месо от дивеч или от дома)
От домашната изба: ракия и вино
Агне на пещ
Кетъринг и обслужващ персонал за събития
Музикално акустично оформление на вечерта - глас и китара
Карта
СНИМКИ (3)